Het Egmontpark ligt in het midden van het historische Brussel, tussen de Wolstraat, de Waterloolaan en de Grote Hertstraat, en is het enige openbare park van de Vijfhoek dat op een binnenterrein van een huizenblok gelegen is. Dit gegeven maakt dat er in het park een haast irreële rust heerst en dat het park zelf een onzegbare charme uitstraalt. 

 

De naam van het park dateert van de 16de eeuw, toen het deel uitmaakte van het domein van graaf Jean van Egmont en prinses Françoise van Luxemburg. Het publieke deel van het park, dat vandaag nog steeds eigendom is van de Stad Brussel, werd in 2001 gerenoveerd. 

 

Dit Engelse landschapspark wordt gekenmerkt door grote grasvelden, omzoomd met majestueuze bomen, waarvan er een dertigtal meer dan honderd jaar oud zijn en opgenomen werden in de lijst van de opmerkelijke bomen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De onregelmatige wegen in dolomiet zorgen voor de diverse lijnen en vergezichten. Wat de verschillende andere beplantingen betreft, werden bij de restauratie van het park clematissen, Boheemse olijfbomen, kornoeljes, hortensia’s, kardinaalsmutsen en syringa’s gebruikt. 

 

Sourced through Scoop.it from: www.duurzamestad.be

See on Scoop.itDiscover Brussels – Brussel ontdekken – Découvrez Bruxelles

Advertenties