Er was eens een erg gelukkig Brussels gezinnetje: vader, moeder en een zoontje van zo’n vier jaar. Op zekere dag trokken ze naar één of ander feest, maar in dat feestgewoel raakte het jongetje zijn ouders kwijt. Zijn vader en moeder zochten wanhopig heel Brussel af, klampten iedereen aan, maar vier dagen lang vonden ze geen spoor van hun zoontje, dat ze nu voorgoed verloren waanden.

Maar tegen alles in bleven ze toch verder zoeken. en ten einde raad beloofde de moeder aan Onze-Lieve-Vrouw dat ze aan de stad een beeld zou schenken van haar kind en wel in de staat waarin haar zoontje weergevonden zou worden.

De vijfde dag na de verdwijning liep de vader toevallig door de Stoofstraat. En jawel, wie stond daar, op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, in de goot te plassen. Gejubel alom en dat de gelukkige moeder haar belofte hield, kunnen we nu nog altijd gaan bekijken. Op dezelfde plaats waar het jongetje werd gevonden pronkt het beroemde beeldje van het plassend manneke: Manneken Pis.

Sourced through Scoop.it from: www.figy.be

See on Scoop.itDiscover Brussels – Brussel ontdekken – Découvrez Bruxelles

Advertenties